Aktuális - Boros Ügyvédi Iroda 
 
Keresés az oldalon
 Aktuális
Ingatlanközvetítés:

2019 januárjától önállóan működő irodánkban várjuk ügyfeleinket, ha értékesíteni vagy vásárolni szeretnének ingatlant Egerben és környékén:

Ingatlan Paletta, Eger, Széchenyi utca 21., 
www.ingatlanpalettaeger.hu

Ingatlan adásvétel:

A 2022-es év végével megszűnt a nem hiteles tulajdoni lap szemle, az ügyfélkapun keresztül már csak e-hiteles másolatot lehet letölteni, de évente kettő továbbra is díjmentes.

Vállaljuk magyar-angol kétnyelvű szerződések készítését is.

Irodánk szolgáltatásai bővültek a távazonosítással és a távelőttemezéssel, azaz okiratok (pl. meghatalmazások, szerződések) készítésével és ellenjegyzésével olyan esetben, amikor az okiratot aláíró személy nem tud személyesen megjelenni az ügyvédi irodában (pl. mert külföldön él).

2012. január 1-től lakóingatlan eladása vagy egy évnél hosszabb idejű bérbeadása esetén a tulajdonos köteles az épületről egy ún. energetikai tanúsítványt készíttetni, és azt a szerződés megkötését megelőzően át kell adnia a vevőnek, vagy be kell mutatnia a bérlőnek. Ugyanakkor a földhivatali kérelemhez nem kell mellékelni a tanúsítványt. A tulajdonosváltozásnak tehát nem feltétele az energetikai tanúsítvány.

Adózás:

2017. január 1-től már nem csak a lakó-, de az egyéb ingatlanok (garázs, üzlet, zártkert, stb.) eladása is adómentes a szerzés évét követő ötödik évtől.

2016. január 1-től az ingatlan eladásából, átruházásából származó jövedelem után fizetendő adó (szja) mértéke 15 százalékra csökkent.

Illeték:

2021. január 1-től illetékmentes a lakóingatlan családi otthonteremtési kedvezmény felhasználásával történő megvásárlása.

2018. január 1-től lakástulajdon vétele esetén egy év helyett a megelőző három éven belül történt másik lakástulajdon eladást lehet figyelembe venni.

2014. január 1-től illetékmentessé vált az egyenes ági rokonok (szülők és gyerekek, nagyszülők és unokák), valamint a házastársak egymás közötti vagyonátruházása (adásvételi vagy tartási szerződés útján), továbbá a házastársak közötti ajándékozás és a házastársi vagyonközösség megszüntetéséből származó vagyonszerzés is.

Ugyancsak 2013. január 1-től a 35. életévét be nem töltött fiatal első lakástulajdonának megszerzése esetén az egyébként fizetendő illeték 50 százalékáig terjedő kedvezményre jogosult, ha az egész lakástulajdon mértéke a 15 000 000 Ft-ot nem haladja meg.

2013. január 1-től lakástulajdon és más ingatlan (pl. garázs) vétele esetén is az illeték mértéke egységesen 4 százalék.

Illetékmentessé vált a cégalapítás!

2017. március 1-jétől korlátolt felelősségű  társaság vagy betéti társaság alapítása esetén sem illetéket, sem közzétételi költségtérítést nem kell fizetni.


BOROS Ügyvédi Iroda, 2012.
Minden jog fenntartva!
Telefonos elérhetőségeink:
Tel./Fax: +36 36/411-214
Mobil: +36 30/967-4238
Postacímünk:
3300 Eger, Széchenyi u. 24. I/2
E-mail címünk:
info@borosugyvediiroda.hu
Bemutatkozás   |   Szolgáltatások   |   Aktuális   |   Ingatlan   |   Cég   |   Munkatársak